Category Manager Bikes & Accessories

  • Inkoop
  • Amsterdam, Netherlands

Category Manager Bikes & Accessories

Job description

Zoek jij uit welke nieuwe merken en modellen wij absoluut aan ons assortiment toe moeten voegen? Word jij de favoriete klant van de accountmanagers van jouw fietsmerken? Heb jij altijd het antwoord paraat op vragen van collega’s over producten in jouw Category? En het belangrijkste: Heb jij het in je om verantwoordelijk te zijn voor het inkopen van duizenden fietsen per maand? Dan ben jij wie wij zoeken!

 

Jouw week als Category Manager…begint gelijk lekker, want maandagochtend zie je in onze verkoopcijfers dat we een goed weekend hebben gedraaid! Jij analyseert de verkoop van jouw Category van de voorbije week en geeft op basis daarvan aanbevelingen voor de komende week. Je merkt op dat een aantal fietsmodellen sneller verkoopt dan je had verwacht en op basis daarvan verhoog je de pre-order voor die modellen voor het komende kwartaal. 

 

Dinsdag..je dag begint met het goedkeuren van facturen, want jij wilt je leveranciers niet laten wachten op hun betalingen. Dit is niet het spannendste deel van je week, maar je weet hoe belangrijk het is dat alle facturen goed gecontroleerd worden. Je zet je koptelefoon op en werkt super geconcentreerd je facturen af. Kijk! Deze leverancier heeft twee fietsen gefactureerd die wij hadden geannuleerd! Je stuurt een nette mail naar de accountmanager en zorgt dat de factuur wordt hersteld. Na deze geconcentreerde ochtend ben je blij dat er ’s middags een workshop staat gepland met het Marketing team over hoe jullie er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de verkoopactie die over twee weken in samenwerking met jouw merken gepland is een succes wordt. 

 

Woensdagochtend bereid je de Sales & Operations meeting voor. In deze meeting breng jij onze Operationele kopstukken op de hoogte van het aantal fietsen dat jij besteld hebt voor de komende weken. Zij moeten er voor zorgen dat alle fietsen netjes verwerkt worden in het magazijn en daarvoor is het belangrijk dat ze weten wat eraan komt! Woensdagmiddag bereid je de leveranciersmeeting van vrijdag voor. Daarbij maak je een rapport van de verkoopcijfers van dit merk van de afgelopen maand, maar rapporteer je ook hoe dit merk heeft gepresteerd in operatie en after sales. Je merkt op dat er afgelopen maand 4 fietsen bij ons voor reparatie zijn gekomen met hetzelfde probleem. Dat is niet goed! 

 

Donderdag zit je op je gemak te werken aan store replenishment, waarbij jij ervoor zorgt dat in al onze winkels de fietsen staan die er horen te staan volgens het winkelcollectieplan, als je ineens wordt gebeld door onze Directeur Inkoop. Hij heeft een belangrijke meeting en heeft op het laatste moment de verkoopcijfers van dit merk nodig. Het merk behoort niet tot jouw Category, maar dat is geen probleem, want anderhalf uur later heb jij een superoverzichtelijke analyse gemaakt, waarmee onze Directeur Inkoop de show steelt bij de meeting. Goed gedaan! 

 

Vrijdag. D-Day! Je bent vroeg op kantoor en loopt met onze Head of Category Management nog een keer door de powerpoint presentatie heen die je gemaakt hebt voor de leveranciersmeeting van vandaag. Dit is een van onze belangrijkste merken en aan het eind van dit jaar moet onze samenwerkingsovereenkomst worden verlengd. Er mag dit jaar dus niets mis gaan in onze relatie! Scherp als een mes rijden jullie samen naar de leverancier toe en de meeting gaat fantastisch! Als je onderweg terug al met je gedachten bij de borrel zit die op kantoor op je staat te wachten, wordt er ineens gebeld door een accountmanager. Er wordt een batchdeal aangeboden waar vandaag nog een knoop over moet worden doorgehakt. Laptop erbij dan maar! En checken of dit een interessante deal voor ons is. Vlak voordat de auto geparkeerd wordt voor ons kantoor hebben jullie de accountmanager laten weten dat we een deal hebben. Lekker gewerkt! En nu een borrel!

Requirements

Vereisten

-        Jij bent communicatief vaardig en stressbestendig;

-        Last but not least: je hebt affiniteit met fietsen en retail. Je kent het verschil tussen mid-engine en front-engine e-bikes, of zorgt ervoor dat je dat hebt uitgezocht vóór je sollicitatiegesprek;), maar daarnaast begrijp je ook wat cash to cash werken is.

-          Je hebt 0-3 jaar werkervaring;

-          Je werkt en denkt op HBO-niveau of hoger;

-          Excel en Powerpoint zijn voor jouw rechterhand en jij weet hoe je ze moet gebruiken;

-          Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;

-          Je bent een echte teamplayer, maar kan ook prima zelfstandig werken;

-          Je neemt ownership op alles wat je doet. Jij zorgt ervoor dat het gefixt wordt;

 

Wat wij jou bieden

-        Een unieke stap in je carrière in een innovatief en snelgroeiend bedrijf;

-        Een salaris dat in overeenstemming is met jouw kennis en ervaring;

-        De kans om meer te leren op het gebied van inkoop en hierin echt verschil te maken;

-        Goede doorgroeimogelijkheden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;

-        Meebouwen aan de volgende stap in onze ontwikkeling en direct je resultaten terugzien;

-        Werken in een jong en dynamisch bedrijf met veel sociale activiteiten, zoals vrijmibo’s en teamuitjes.

 

Ben jij klaar voor de meest dynamische baan die je ooit zult hebben? Solliciteer dan nu!