HR & Recruitment Manager

  • HR
  • Amsterdam, Netherlands

HR & Recruitment Manager

Job description

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl, onder het moederbedrijf International Bike Group (IBG), is de grootste omnichannel fietsenretailer van Nederland. Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam zijn wij actief in Nederland, België en Scandinavië met meer dan 50 verkooppunten en ons eigen distributiecentrum en Call Center. De laatste jaren zijn wij erg hard gegroeid en dit succes brengt ook weer HR en recruitment uitdagingen met zich mee. Als HR & Recruitment Manager ben je dan ook belangrijk bij de verdere professionalisering en ontwikkeling van HR, de processen en procedures. 


Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse HR operatie en coacht en stuurt het HR en Recruitment Team aan. Als gevolg van de onstuimige groei zijn er belangrijke projecten op het gebied van Employer branding, arbeidsvoorwaarden, ziekteverzuim, functiewaardering en performance management. Vanwege de seizoensinvloed op de personeelsbezetting, speel je een belangrijke rol bij de personeelsplanning en tijdige recruitment van onze winkels, het distributiecentrum en het Call Center.


Wat krijg je er voor terug? 

  • Een unieke kans om mee te groeien in een snelgroeiende organisatie
  • Een salaris dat past bij je functie en verantwoordelijkheden 
  • Een dynamische werkplek waar hard werken wordt afgewisseld met plezier
  • Personeelskorting bij het aanschaffen van een nieuwe fiets bij Fietsenwinkel.nl
  • Een informele werksfeer met de nodige uitjes, borrels en ons jaarlijks terugkerende Ping Pong toernooi!  

Requirements

We zoeken hiervoor een energieke Manager die in staat is een duidelijke visie te ontwikkelen op strategisch HR en Recruitment beleid en deze aan de aan de hand van een plan, samen met het team overtuigend implementeert in de organisatie. Iemand die ook pragmatisch is en makkelijk kan schakelen tussen strategie en dagelijkse operatie. En die bekend is met de kenmerken van een snelgroeiende organisatie. Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van Human Resources en 5-8 jaar ervaring met bovengenoemde werkzaamheden binnen een vergelijkbare omgeving. Je kennis van Engels is goed in woord en geschrift. 


Wanneer je je herkent in bovenstaande omschrijving, ontvangen we heel graag je motivatie en curriculum vitae.