Stage Content Marketing

  • E-commerce
  • Amsterdam, Netherlands

Stage Content Marketing

Job description

Ben jij op zoek naar die onwijs toffe stageplek? Zoek dan niet verder! Wij bieden jou een veelzijdige stage Content Marketing op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Leer van experts, neem een kijkje in de keuken van een internationale retailer en doe een enorme bak aan ervaring op voor je CV. Ben jij een creatieve schrijver en altijd (op) social? Lees dan vooral door!


Welkom in het E-commerce team!

Tijdens je stage Content Marketing kom je terecht in het internationale E-commerce team van International Bike Group. Het team bestaat uit 15 directe collega’s (allemaal in de leeftijd 20 tot 35 jaar) uit allerlei vakgebieden die je alles kunnen leren. Naast je directe collega’s werk je ook dagelijks samen met andere teams (zoals Supply Chain Management en Business Intelligence), zodat je ook meteen een kijkje kunt nemen in hun keuken!


Wat ga je precies doen?

Duur gezegd: relevante content creëren en verspreiden op het juiste moment via de juiste (online marketing) kanalen.


In het kort:

* Creëren van content

* SEO optimalisatie

* Meedenken/uitvoeren van de social- en e-mailmarketingstrategie

* Analyseren van data voor het optimaliseren van online marketing kanalen

* Uitbreiden en verbeteren van de websites

* Uiteraard is er ook ruimte om jouw eigen onderzoek/opdracht uit te voeren

Requirements

Wie ben jij?

Een enthousiaste derde- of vierdejaars HBO/WO student die een opleiding volgt in de richting van Media, Informatie, Communicatie, Interactieve Media, Online Marketing

* Je hebt affiniteit met online en content marketing

* Je hebt goede communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift)

* Je bent creatief, toont initiatief en ziet altijd mogelijkheden

* Je bent wel in voor een potje pingpong en/of tafelvoetbal


Wie zijn wij?

International Bike Group is onder de naam Fietsenwinkel.nl de grootste fietsenwinkel van Nederland en België, maar onder de naam HelloRider ook van Denemarken en Zweden. Dit geeft je de kans alle ins en outs van een groot, internationaal bedrijf te leren kennen. Je werkt dagelijks samen met allerlei vakgebieden en nationaliteiten, zodat je je professioneel kunt laten begeleiden en het maximale uit je stage kunt halen. Een stage bij International Bike Group is dus een fantastische aanvulling voor je CV! Daarnaast is het natuurlijk ook: work hard, play hard. Met gezellige vrijdagmiddagborrels en de spannendste tafeltennis- en tafelvoetbalcompetities zul je na afloop van je stage ongetwijfeld weten dat dit je aller tofste stage ooit was!